Het KOI Handboek Review & Ervaringen – Goed of Niet?!

LET OP! (update 2021: Helaas is het KOI Handboek niet meer verkrijgbaar) Voor alles over vooral waterkwaliteit in KOI vijvers, raden wij het volgende boek aan: KoiBijbel: Waterkwaliteit in de Koi vijver


Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans zeer groot dat je er aan zitten te denken om het KOI Handboek van Jeroen Scheffers te kopen.

Waarschijnlijk ben je op Google gaan zoeken naar reviews, meningen en ervaringen van doe-het-zelvers die het KOI Handboek al hebben gekocht. en ben je zo op deze pagina terecht gekomen.

En dat is ook niet zo gek. Het KOI Handboek is erg populair on de de KOI liefhebbers, en het internet staat vol met positieve ervaringen.

Is het KOI Handboek echt zo goed als wordt beweerd? Ik kocht het boek en vertel je op deze pagina mijn meningen en ervaringen.

Wie is Jeroen Scheffers?

Jeroen Scheffers is de bedenker en maker van het KOI Handboek.Jeroen is zeker geen onbekende in de wereld van de KOI, vissen en vijvers. Zo is hij de oprichter en eigenaar van de grootste KOI website van Nederland: koikenner.nl

Op zijn site is enorm veel informatie te vinden met het beginnen en onderhouden van deze prachtige hobby. Jeroen bouwt en onderhoud al meer dan 15 jaar Koi vijvers en heeft besloten alle kennis en ervaring van de top Koi hobbyisten samen te brengen in een nieuw e-boek.

Wat is het KOI Handboek precies?

Het KOI Handboek is een digitaal boek, een e-boek in pfd formaat.

Het is een Stap-voor-Stap Handboek waarin je alles gaat leren over Koi en Koivijvers, zonder ingewikkelde taal of verwarrende instructies. Het boek is gemaakt met de insteek dat de Koi hobby best wel overweldigend kan zijn.

Je begint met het maken van een mooie heldere vijver maar daarna moet je de Koi gezond houden. Dit is nog niet zo makkelijk met alle Koi ziektes die op de loer liggen.

Voor wie is het KOI Handboek?

Het KOI Handboek is gemaakt voor Koi liefhebbers die graag een Koi vijver willen vol gezonde, goed uitziende Koi die rondzwemmen in glashelder water.

Het is voor de echte Koi doe-het-zelvers die klaar zijn met de standaard “Koi experts” die met ingewikkelde taal komen om producten te verkopen. Veel van die informatie is bedoeld om producten te verkopen en niet om de Koi hobbyist te helpen.

Je gaat in het KOI Handboek onder andere het volgende leren:

  • Hoe je de beste Koi kunt herkennen voor het aanschaffen;
  • Hoe je stap-voor-stap een vijver aanlegt, ook info over vijverfilters en dergelijke ontbreekt niet;
  • Alles over voedingstoffen voor de Koi;
  • De geheimen van het kweken van Koi;
  • Welke vissen je nooit moet uitzetten;

En nog wat meer tips en handige checklists die echt praktisch zijn. Zo kun je ook goede keuzes maken over je tuin indeling om bijvoorbeeld makkelijker onkruid te verwijderen.

Wat gebeurd er na betaling?

Voordat ik aan mijn het KOI Handboek review ga beginnen wilde ik eerst nog even een veelgestelde vraag behandelen.

Na betaling krijg je het e-boek en bonussen toegestuurd via de mail. Je bent ook lid van de Koikenners.

Je kunt na aanmelding dus direct aan de slag. Eventueel kun je de zelfde dag nog op pad gaan om je Koi uit te kiezen. Wel eerst even het hoofdstuk hierover lezen en aantekeningen maken natuurlijk.

Mijn het KOI Handboek review, mening en ervaringen

In de hoofdstukken hieronder zal ik je vertellen wat mij ervaringen zijn met het KOI Handboek.

Inhoud

Laat ik beginnen met de inhoud. De opbouw is netjes gesorteerd en je weet direct waar je moet beginnen. Het ziet er allemaal ook goed uit, wat praktisch en simpel, maar dit is voor mij eerder een voordeel dan een nadeel. Het gaat natuurlijk om de waarde van de informatie.

Mocht je nog vragen hebben, wat ik in de eerste instantie niet had, door de inhoud van het e-boek. Kun je terecht in de KOIkenners groep of direct contact opnemen met Jeroen.

Vooral van het hoofdstuk over het maken van de vijvers was in onder de indruk. Je kunt zien dat er jarenlange ervaring aan zoiets vooraf moet zijn gegaan. Er staan details beschreven die je alleen kan weten als je deze fouten tientallen keren zelf voorbij hebt zien komen.

Dat is denk ik ook de kracht van de inhoud, het is gebundeld met ervaringen van de gehele koikenners hobbyisten groep.

KOI Handboek kopen kortingslink

Bonussen

Naast het e-boek krijg je er ook nog een paar bonussen bij:

  • Een PDF bestand genaamd “100 koivijver voorbeelden”
  • Een PDF bestand genaamd “Waterkwaliteit in de Koivijver”

Dit zijn natuurlijk erg waardevolle bonussen die je nog sneller helpen om je droomvijver aan te leggen. Iedere tuin is natuurlijk anders, deze voorbeelden kun je gebruiken om een vergelijkbare tuin te zoeken, om hier vervolgens je eigen plan uit te trekken.

Omdat waterkwaliteit zo belangrijk en groot onderwerp is, had Jeroen besloten om hier een heel document als bonus over te schrijven.

Echt zo’n goed handboek?

Ja: het KOI Handboek is echt zo goed. Maar je moet er natuurlijk zelf veel tijd in stoppen. Het is een hobby waarin je veel informatie tot je moet nemen. Veel lezen en aantekeningen maken, en nog een keer lezen voordat je aan de slag gaat.

Anders kan de hobby zo maar veel duurder uitvallen. Het is ook wel goed om eerst je hele project te plannen. Daar kunnen de checklist uit het boek je ook mooi bij helpen. Dat is ook het mooie, met deze informatie heb je veel meer kans van slagen als beginner, wat je dus zeker geld gaat besparen.

Het KOI Handboek prijs

Het KOI Handboek kost 27,-euro, en dat is op zich niet veel geld. Voor nog geen drie tientjes krijg je direct toegang tot alle waardevolle informatie die je ooit nodig zult zijn over de KOI hobby.

Ik weet zeker dat je je net als ik ook een stuk zelfverzekerder zult voelen met al deze informatie. Je kunt vrij snel een expert worden als dit boek drie keer gelezen hebt.

30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Als je toch nog twijfelt over het KOI Handboek heeft Jeroen een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie voor je. Dit houdt dus in dat als je binnen 30 dagen om welke reden dan ook niet tevreden bent, je geld gewoon terug kunt vragen.

Dus je hebt eigenlijk niets te verliezen, alleen maar te winnen.

Het KOI Handboek kopen (+kortingslink!)

Een goede start maken me de prachtige Koi hobby? Of gewoon op zoek naar informatie van de top Koi hobbyisten van Nederland?Dan is het KOI Handboek zeker wel wat voor jou.

De informatie is snel te begrijpen en geschreven in hobby taal, dit maakt het allemaal een stuk minder ingewikkeld dan ander informatie die je zult vinden. Dankzij de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie loop je geen enkel risico op een miskoop, en je hebt dus niks te verliezen.


LET OP! (update 2021: Helaas is het KOI Handboek niet meer verkrijgbaar) Voor alles over vooral waterkwaliteit in KOI vijvers, raden wij het volgende boek aan: KoiBijbel: Waterkwaliteit in de Koi vijverAndere mensen lezen...